Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Štítky osoby
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
The Chernobyl Plume : Modelling atmospheric dispersion of caesium-137 across Europe following the Chernobyl accident
Animace znázorňující šíření radioaktivního spadu po havárii černobylské jaderné elektrárny v dubnu 1986.
1 osoba, první 7. 4. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéKvantifikace zdravotních následků Černobylské havárie
Analýza Státního úřadu přo jadernou bezpečnost ČR (SUJB) kvantifikující následky havárie Černobylské jaderné elektrárny v roce 1986.
1 osoba, první 29. 3. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéSituace po Černobylu: zprávy z monitoringu 2008 ve V. Británii
Reflexe Černobylské jaderné katastrofy ve Velké Británii ještě více než 20 let po incidentu: dopady na garance bezpečnosti potravin
2 osoby, první 29. 3. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéWHO | Health effects of the Chernobyl accident: an overview
Kvantifikace následků jaderné havárie v Černobylu, 1986. Zpráva WHO z roku 2006.
2 osoby, první 24. 2. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéTraining Physicians in Environmental Health: A Strategy to Improve Patient Care and Reduce Healthcare Costs | PSR
Ačkoliv lékař není odborníkem na životní prostředí, měl by být schopen reagovat na dotazy anebo poskytnout radu (např. možnosti právních řešení problémů s bydlením).
1 osoba, první 15. 12. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéALARA : An alternative policy tool to the precautionary principle | The Risk-Monger
Blog věnovaný možnostem aplikace principu ALARA (As Low As Reasonably Achiavable) do oblasti bezpečnosti potravin.
1 osoba, první 1. 12. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéTest Your Food Allergy Knowledge
Praktická ukázka dotazníku v rámci jistého zahraničního programu zaměřeného na testování znalostí veřejnosti o potravinových alergiích. Dotazník obsahuje on-line vyhodnocení.
1 osoba, první 25. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéSZPI: Nová povinnost provozovatelů zařízení společného stravování poskytovat informace o alergenních složkách
Informační materiál Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) k označování alergenů v potravinách. Dokument je cenný nejen přehledem legislativy, ale také naznačením procesu analýzy analýzy nebezpečí; dokument se zmiňuje o možných cestách přenosu alergenů a jejich významu pro zdraví.
1 osoba, první 18. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéGenovou manipulací k většímu množství masa
O dalších možnostech genového inženýrství při produkci potravin.
1 osoba, první 18. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéThe Fallacy of Online Surveys: No Data Are Better Than Bad Data
O výhodách a nevýhodnách internetových průzkumů.
1 osoba, první 18. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé