Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Štítky osoby
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Příjmy, výdaje a životní podmínky domácností | ČSÚ
Obsahuje množství použitelných dat o chování lidí, přepočteno na výdaje domácností za potraviny, alkoholické nápoje, tabák, zdravotnické služby aj.
1 osoba, první 26. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéPotravinářská nspekce (SZPI) varuje před doplňky stravy s nepovolenými složkami
Souhrnná zpráva o obchodu s doplňky stravy, který se velmi často prolíná s prodejem léčivých přípravků.
1 osoba, první 26. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéPotravinová alergie a nesnášenlivost (EUFIC)
Webový portál European Food Information Council, který se obsáhle věnuje i problematice potravinových alergenů. Informace pro veřejnost i odborníky, české i anglické texty.
1 osoba, první 26. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéBreast milk storage: Do's and don'ts - Mayo Clinic
Doporučení pro skladování odstříkaného mateřského mléka
1 osoba, první 16. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéHillova kritéria kauzality v praxi
Ukázka, jak využít Hillova kritéria kauzality v diskusi libovolné studie
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéPotravinové alergeny
Komplexní přístup U. S. FDA k potravinovým alergenům
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéOznačování potravin údaji o alergenech.
Spotřebitelský průzkum v zemích EU.
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéPokus o stanovení prahového množství alergenů v potravinách
V současnosti existuje povinnost výrobců a prodejců potravin, vč. stravovacích služeb, označovat výskyt hlavních alergenů na potravinářských produktech. Negativním důsledkem může být omezení výběru potravin pro alergiky. Studie se zabývá také otázkou, jaké množství alergenu v potravinách může být pro většinovou populaci skutečně rizikové.
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéGMO - negativní marketingová značka
Cisgenní a transgenní plodiny podléhají pod značku GMO s tím rozdílem, že cisgenní plodiny vznikají křížením druhově příbuzných rostlin, zatímco transgenní vznikají křížením organismů druhově nepříbuzných. Nicméně podle marketingového průzkumu v Belgii, Francii, Španělsku, Holandsku a Velké Británii by byli spotřebitelé ochotni připlatit si za cisgenní plodinu, pokud by se tak vyhnuli označení potraviny jako GMO.
1 osoba, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéRychlé občerstvení je zdravější než před léty
V druhé části záznamu reportáže Českého rozhlasu o stravování české populace konfrontuje svoje názory Iva Málková, odborná poradkyně projektu Vím co jím s vedoucím oddělení jakosti a bezpečnosti potravin společnosti McDonald's Vítem Grecem.
1 osoba, první 13. 5. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé