Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Tags of the following user:
Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Situace po Černobylu: zprávy z monitoringu 2008 ve V. Británii
Reflexe Černobylské jaderné katastrofy ve Velké Británii ještě více než 20 let po incidentu: dopady na garance bezpečnosti potravin
2 users, first 29/3/2016, Aleš Peřina, bookmarks, peopleWHO | Health effects of the Chernobyl accident: an overview
Kvantifikace následků jaderné havárie v Černobylu, 1986. Zpráva WHO z roku 2006.
2 users, first 24/2/2016, Aleš Peřina, bookmarks, peopleTraining Physicians in Environmental Health: A Strategy to Improve Patient Care and Reduce Healthcare Costs | PSR
Ačkoliv lékař není odborníkem na životní prostředí, měl by být schopen reagovat na dotazy anebo poskytnout radu (např. možnosti právních řešení problémů s bydlením).
1 user, first 15/12/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleALARA : An alternative policy tool to the precautionary principle | The Risk-Monger
Blog věnovaný možnostem aplikace principu ALARA (As Low As Reasonably Achiavable) do oblasti bezpečnosti potravin.
1 user, first 1/12/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleTest Your Food Allergy Knowledge
Praktická ukázka dotazníku v rámci jistého zahraničního programu zaměřeného na testování znalostí veřejnosti o potravinových alergiích. Dotazník obsahuje on-line vyhodnocení.
1 user, first 25/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleSZPI: Nová povinnost provozovatelů zařízení společného stravování poskytovat informace o alergenních složkách
Informační materiál Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) k označování alergenů v potravinách. Dokument je cenný nejen přehledem legislativy, ale také naznačením procesu analýzy analýzy nebezpečí; dokument se zmiňuje o možných cestách přenosu alergenů a jejich významu pro zdraví.
1 user, first 18/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleGenovou manipulací k většímu množství masa
O dalších možnostech genového inženýrství při produkci potravin.
1 user, first 18/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleThe Fallacy of Online Surveys: No Data Are Better Than Bad Data
O výhodách a nevýhodnách internetových průzkumů.
1 user, first 18/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleRiziko nádorových onemocnění a konzumace masných výrobků a „červeného masa“
Stanovisko SZU k medializovaným zprávám o rakovinotvorném (karcinogenním) účinku červného masa na zdraví. Příspěvek rozebírá nejistoty vyplývající z metodiky hodnocení zdravotních rizik a předkládá další otázky, které v souvislosti s konzumací červeného masa nejsou uspokojivě vysvětleny.
1 user, first 4/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleGM rýže v centru zájmu šlechtitelů
Příspěvek pojednává o nutričních přínosech GM rýže, zejména pro rozvojové oblasti světa.
1 user, first 4/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, people