Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Tags of the following user:
Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
The Fallacy of Online Surveys: No Data Are Better Than Bad Data
O výhodách a nevýhodnách internetových průzkumů.
1 user, first 18/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleRiziko nádorových onemocnění a konzumace masných výrobků a „červeného masa“
Stanovisko SZU k medializovaným zprávám o rakovinotvorném (karcinogenním) účinku červného masa na zdraví. Příspěvek rozebírá nejistoty vyplývající z metodiky hodnocení zdravotních rizik a předkládá další otázky, které v souvislosti s konzumací červeného masa nejsou uspokojivě vysvětleny.
1 user, first 4/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleGM rýže v centru zájmu šlechtitelů
Příspěvek pojednává o nutričních přínosech GM rýže, zejména pro rozvojové oblasti světa.
1 user, first 4/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleNutrivigilance
Státní zdravotní ústav spustil web Nutrivigilance, který má prioritně sloužit pro sběr hlášení o neobvyklých reakcích po požití potraviny, ale v určité sekci může sloužit i jako informační atlas i s prokliky na odborná stanoviska Vědeckého výboru pro potraviny.
1 user, first 20/10/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleInternetový portál bezpečnosti potravin - Rakouská hygienická směrnice pro velkokuchyně 1 user, first 14/10/2015, Aleš Peřina, bookmarks, people
Pomocí GM rostlin lze redukovat otravy z kontaminovaných jídel
Perspektivní využití geneticky modifikovaných (GM) plodin: proteiny získané genetickou modifikací lze využít k inhibici patogenních mikroorganismů.
1 user, first 5/10/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleAmerican Cancer Society: Smokeless Tobacco
Informace o zdravotních rizicích spojených s užíváním šňupacího tabáku.
1 user, first 9/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleInteraction between message framing and consumers’ prior subjective knowledge regarding food safety issues.
Příklad studie, ze které se lze inspirovat v metodice hodnocení postojů veřejnosti k GMO produktům. Výsledky studie dokazují, že neinformovaný spotřebitel je snadněji podléhá nevědeckým informacím.
1 user, first 3/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleAssessment of the food safety issues related to genetically modified foods.
Článek z kolekce the Wiley Online Library pojednává o strategiích posuzování zdravotní bezpečnosti GMO produktů a zabývá se posuzováním alergenního potenciálu GMO produktů, který vykrystalizoval jako stěžejní otázka bezpečnosti GMO.
1 user, first 3/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleBudou se v USA označovat potraviny vyrobené z GMO?
Příspěvek internetového portálu BezpečnostPotravin.cz (MZe ČR) o liberálním postoji USA k GMO produktům.
1 user, first 3/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, people