Hledat:
Záložky: žhavé | populární | nejnovějšíštítky

Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: LF:MNNE091p! bezpečnost

  • Stanovisko EFSA k chlorečnanům.

    Evorpský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zveřejnil vědecké stanovisko k chlorečnanům v potravinách. Chlorečnany (ClO^3-) vznikají jako vedlejší produkt chlorování pitné vody, která se používá také při výrobě potravin a přípravě pokrmů. Dávka pro chronickou toxicitu může být překročena u dětí u nichž dochází - v přepočtu na kilogram tělesné hmotnosti - k větší expozici. V úvahu je však nutno vzít také mikrobiologická nebezpečí, pokud by byla používána nechlórovaná voda.

    1 osoba, první 1. 7. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé
Děkujeme del.icio.us za inspiraci.