Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 with the tag: bezpečnost prevence
Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 with the tag: bezpečnost prevence
- Antimikrobiální rezistence u bakterií způsobujících nemoci z potravin
Souhrnné sdělení, obsahuje i zajímavou interaktivní infografiku.
1 user, first 19/4/2021, Aleš Peřina, bookmarks, people - Zmrazená kukuřice je pravděpodobným zdrojem pokračující epidemie způsobené baktérií Listeria monocytogenes
Zpráva Internetového portálu bezpečnosti potravin o pravděpodobných příčinách současného rozšíření listeriózy u lidí. Doporučuje se, aby mražená zelenina (polotovar) byla konzumována až po tepelném ošetření, neboť se nejedná o výrobek k přímé spotřebě.
1 user, first 3/4/2018, Aleš Peřina, bookmarks, people - Consumer perception versus scientific evidence about health benefits and safety risks from fish consumption.
Zajímavá studie o vztahu mezi pozitivním vnímáním ryb jako zdroje esenciálních živin a obav z cizorodých látek, které jsou větší u osob s nižším vzděláním.
1 user, first 7/3/2017, Aleš Peřina, bookmarks, people - Internetový portál bezpečnosti potravin - Nutrivigilance - souhrn aktivit za rok 2016
Výroční zpráva o výsledcích sledování nežádoucích účinků potravin, zejména doplňků stravy.
1 user, first 24/2/2017, Aleš Peřina, bookmarks, people
Special thanks to del.icio.us for inspiring us.