Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: bezpečnost výživa
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: bezpečnost výživa
- Internetový portál bezpečnosti potravin - SZPI zjistila doplněk stravy se škodlivým obsahem hliníku
Tisková zpráva o nebezpečném doplňku stravy s vysokým obsahem hliníku.
1 osoba, první 21. 4. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Consumer perception versus scientific evidence about health benefits and safety risks from fish consumption.
Zajímavá studie o vztahu mezi pozitivním vnímáním ryb jako zdroje esenciálních živin a obav z cizorodých látek, které jsou větší u osob s nižším vzděláním.
1 osoba, první 7. 3. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Internetový portál bezpečnosti potravin - Nutrivigilance - souhrn aktivit za rok 2016
Výroční zpráva o výsledcích sledování nežádoucích účinků potravin, zejména doplňků stravy.
1 osoba, první 24. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Internetový portál bezpečnosti potravin - Doplňky stravy pro sportovce: riziko pro zdraví a přínos nejistý
Zdravotní rizika kofeinu v některých doplňcích stravy.
1 osoba, první 6. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - The consumer’s perception of artificial food additives: Influences on acceptance, risk and benefit perceptions
Vnímání rizik z přídatných látek v potravinách se liší podle typu potravinářského aditiva. Pro nakupující veřejnost jsou aditiva měnící vzhled (barviva) mnohem hůře přijímána, než aditiva měnící chuť potravin (sladidla).
1 osoba, první 14. 11. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - Consumers’ knowledge and safety perceptions of food additives: Evaluation on the effectiveness of transmitting information on preservatives
Vnímání potravinářských aditiv očima nakupující veřejnosti (Korea). Studie se zabývá jednak názorovým aspektem ("v čem vidíte konkrétní problém právě vy"), ale i praktickým chováním ("jak často nakupujete potraviny obsahuující některou z aditivních látek).
1 osoba, první 14. 11. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - Food and Water Safety
Stanovisko akademie nutričních terapeutů v USA k otázkám bezpečnosti potravin.
1 osoba, první 12. 10. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - Food Safety in the Home After a Hurricane and/or Flooding
Další rozměr oboru Nutriční specialista: akademie nutričních specialistů "Eat Right" v USA zveřejňuje doporučení o hygieně potravin v oblastech zasažených přírodními katastrofami.
1 osoba, první 12. 10. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - Krabičková „bezlepková dieta“ z internetu obsahovala lepek
Aktualita o výskytu nebezpečného výrobku. Zajímavé pro praxi!
1 osoba, první 27. 6. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - ALARA : An alternative policy tool to the precautionary principle | The Risk-Monger
Blog věnovaný možnostem aplikace principu ALARA (As Low As Reasonably Achiavable) do oblasti bezpečnosti potravin.
1 osoba, první 1. 12. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé