Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: bezpečnost
Související štítky
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: bezpečnost
Consumers’ knowledge and safety perceptions of food additives: Evaluation on the effectiveness of transmitting information on preservatives
Vnímání potravinářských aditiv očima nakupující veřejnosti (Korea). Studie se zabývá jednak názorovým aspektem ("v čem vidíte konkrétní problém právě vy"), ale i praktickým chováním ("jak často nakupujete potraviny obsahuující některou z aditivních látek).
1 osoba, první 14. 11. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéFood and Water Safety
Stanovisko akademie nutričních terapeutů v USA k otázkám bezpečnosti potravin.
1 osoba, první 12. 10. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéFood Safety in the Home After a Hurricane and/or Flooding
Další rozměr oboru Nutriční specialista: akademie nutričních specialistů "Eat Right" v USA zveřejňuje doporučení o hygieně potravin v oblastech zasažených přírodními katastrofami.
1 osoba, první 12. 10. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéDenzitometrie: nástroj sekundární prevence osteoporózy
Přehled základních metod měření kostní hmoty (QCT, QUS, DEXA) doplněna o semikvantitativní hodnocení zátěže osob (hygienické hledisko).
1 osoba, první 29. 6. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéKrabičková „bezlepková dieta“ z internetu obsahovala lepek
Aktualita o výskytu nebezpečného výrobku. Zajímavé pro praxi!
1 osoba, první 27. 6. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidéTraining Physicians in Environmental Health: A Strategy to Improve Patient Care and Reduce Healthcare Costs | PSR
Ačkoliv lékař není odborníkem na životní prostředí, měl by být schopen reagovat na dotazy anebo poskytnout radu (např. možnosti právních řešení problémů s bydlením).
1 osoba, první 15. 12. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéALARA : An alternative policy tool to the precautionary principle | The Risk-Monger
Blog věnovaný možnostem aplikace principu ALARA (As Low As Reasonably Achiavable) do oblasti bezpečnosti potravin.
1 osoba, první 1. 12. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéTest Your Food Allergy Knowledge
Praktická ukázka dotazníku v rámci jistého zahraničního programu zaměřeného na testování znalostí veřejnosti o potravinových alergiích. Dotazník obsahuje on-line vyhodnocení.
1 osoba, první 25. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéSZPI: Nová povinnost provozovatelů zařízení společného stravování poskytovat informace o alergenních složkách
Informační materiál Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) k označování alergenů v potravinách. Dokument je cenný nejen přehledem legislativy, ale také naznačením procesu analýzy analýzy nebezpečí; dokument se zmiňuje o možných cestách přenosu alergenů a jejich významu pro zdraví.
1 osoba, první 18. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidéRiziko nádorových onemocnění a konzumace masných výrobků a „červeného masa“
Stanovisko SZU k medializovaným zprávám o rakovinotvorném (karcinogenním) účinku červného masa na zdraví. Příspěvek rozebírá nejistoty vyplývající z metodiky hodnocení zdravotních rizik a předkládá další otázky, které v souvislosti s konzumací červeného masa nejsou uspokojivě vysvětleny.
1 osoba, první 4. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé