Hledat:
Záložky: žhavé | populární | nejnovějšíštítky

Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: výživa

« 1 2 3 4 5 6 » (celkem 53 záložek)
  • Pokus o stanovení prahového množství alergenů v potravinách

    V současnosti existuje povinnost výrobců a prodejců potravin, vč. stravovacích služeb, označovat výskyt hlavních alergenů na potravinářských produktech. Negativním důsledkem může být omezení výběru potravin pro alergiky. Studie se zabývá také otázkou, jaké množství alergenu v potravinách může být pro většinovou populaci skutečně rizikové.

    mé štítky: výživa alergie | cizí štítky: MNDP0821c
    2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé
  • GMO - negativní marketingová značka

    Cisgenní a transgenní plodiny podléhají pod značku GMO s tím rozdílem, že cisgenní plodiny vznikají křížením druhově příbuzných rostlin, zatímco transgenní vznikají křížením organismů druhově nepříbuzných. Nicméně podle marketingového průzkumu v Belgii, Francii, Španělsku, Holandsku a Velké Británii by byli spotřebitelé ochotni připlatit si za cisgenní plodinu, pokud by se tak vyhnuli označení potraviny jako GMO.

    mé štítky: výživa GMO
    1 osoba, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé
  • Bacilonosičství při přípravě pokrmů

    Vylučování enterovirů pracovníky kuchyně (skrývané průjmové onemocnění) zavinilo přenos infekce.

    1 osoba, první 5. 6. 2012, Aleš Peřina, záložky, lidé
« 1 2 3 4 5 6 » (celkem 53 záložek)
Děkujeme del.icio.us za inspiraci.