Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: výživa
Související štítky
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: výživa
- Pokus o stanovení prahového množství alergenů v potravinách
V současnosti existuje povinnost výrobců a prodejců potravin, vč. stravovacích služeb, označovat výskyt hlavních alergenů na potravinářských produktech. Negativním důsledkem může být omezení výběru potravin pro alergiky. Studie se zabývá také otázkou, jaké množství alergenu v potravinách může být pro většinovou populaci skutečně rizikové.
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - GMO - negativní marketingová značka
Cisgenní a transgenní plodiny podléhají pod značku GMO s tím rozdílem, že cisgenní plodiny vznikají křížením druhově příbuzných rostlin, zatímco transgenní vznikají křížením organismů druhově nepříbuzných. Nicméně podle marketingového průzkumu v Belgii, Francii, Španělsku, Holandsku a Velké Británii by byli spotřebitelé ochotni připlatit si za cisgenní plodinu, pokud by se tak vyhnuli označení potraviny jako GMO.
1 osoba, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Bacilonosičství při přípravě pokrmů
Vylučování enterovirů pracovníky kuchyně (skrývané průjmové onemocnění) zavinilo přenos infekce.
1 osoba, první 5. 6. 2012, Aleš Peřina, záložky, lidé