Žhavé štítky
Žhavé záložky
- Uznaná doba rodičovství 1 osoba, první 28. 6. 2015, Milan Malý, záložky, lidé
- Příjmy, výdaje a životní podmínky domácností | ČSÚ
Obsahuje množství použitelných dat o chování lidí, přepočteno na výdaje domácností za potraviny, alkoholické nápoje, tabák, zdravotnické služby aj.
1 osoba, první 26. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Potravinářská nspekce (SZPI) varuje před doplňky stravy s nepovolenými složkami
Souhrnná zpráva o obchodu s doplňky stravy, který se velmi často prolíná s prodejem léčivých přípravků.
1 osoba, první 26. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Potravinová alergie a nesnášenlivost (EUFIC)
Webový portál European Food Information Council, který se obsáhle věnuje i problematice potravinových alergenů. Informace pro veřejnost i odborníky, české i anglické texty.
1 osoba, první 26. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Visualisation of algorithms
Nice animations and pictures. Really cool. No math.
1 osoba, první 19. 6. 2015, Miroslav Mamrák, záložky, lidé - Breast milk storage: Do's and don'ts - Mayo Clinic
Doporučení pro skladování odstříkaného mateřského mléka
1 osoba, první 16. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Hillova kritéria kauzality v praxi
Ukázka, jak využít Hillova kritéria kauzality v diskusi libovolné studie
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Označování potravin údaji o alergenech.
Spotřebitelský průzkum v zemích EU.
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Pokus o stanovení prahového množství alergenů v potravinách
V současnosti existuje povinnost výrobců a prodejců potravin, vč. stravovacích služeb, označovat výskyt hlavních alergenů na potravinářských produktech. Negativním důsledkem může být omezení výběru potravin pro alergiky. Studie se zabývá také otázkou, jaké množství alergenu v potravinách může být pro většinovou populaci skutečně rizikové.
2 osoby, první 10. 6. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Continuous Integration is Dead - Yegor Bugayenko 1 osoba, první 12. 6. 2015, Jan Kasprzak, záložky, lidé