Popular tags:
Recent Bookmarks
American Cancer Society: Smokeless Tobacco
Informace o zdravotních rizicích spojených s užíváním šňupacího tabáku.
1 user, first 9/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleInteraction between message framing and consumers’ prior subjective knowledge regarding food safety issues.
Příklad studie, ze které se lze inspirovat v metodice hodnocení postojů veřejnosti k GMO produktům. Výsledky studie dokazují, že neinformovaný spotřebitel je snadněji podléhá nevědeckým informacím.
1 user, first 3/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleAssessment of the food safety issues related to genetically modified foods.
Článek z kolekce the Wiley Online Library pojednává o strategiích posuzování zdravotní bezpečnosti GMO produktů a zabývá se posuzováním alergenního potenciálu GMO produktů, který vykrystalizoval jako stěžejní otázka bezpečnosti GMO.
1 user, first 3/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleBudou se v USA označovat potraviny vyrobené z GMO?
Příspěvek internetového portálu BezpečnostPotravin.cz (MZe ČR) o liberálním postoji USA k GMO produktům.
1 user, first 3/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleSkotsko se chystá zakázat GM plodiny
Příspěvek pojednává o postojích ke GMO potravinám z pohledu ekologie a zemědělské produkce. Ovšem tento postoj může ovlivnit také celkové vnímání GM produtků ze strany širší veřejnosti.
1 user, first 3/9/2015, Aleš Peřina, bookmarks, peopleInternetový portál bezpečnosti potravin - Neočekávané alergeny v potravinách
Zpráva ICBP o vydání příručky Neočekávané alergeny v potravinách australským Allergen Bureau. Odkaz na příručku není funkční, ale lze dohledat Googlem či přímý odkaz na PDF soubor již vložen jako samostatná záložka!
1 user, first 21/8/2015, Aleš Peřina, bookmarks, people