Populární štítky
Nejnovější záložky
- Kafélanka - objevování zapomenutých míst 2 osoby, první 23. 9. 2015, Jan Kasprzak, záložky, lidé
- Nuntii Latini - Radio Bremen 1 osoba, první 14. 9. 2015, Jana Mikulová, záložky, lidé
- American Cancer Society: Smokeless Tobacco
Informace o zdravotních rizicích spojených s užíváním šňupacího tabáku.
1 osoba, první 9. 9. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Interaction between message framing and consumers’ prior subjective knowledge regarding food safety issues.
Příklad studie, ze které se lze inspirovat v metodice hodnocení postojů veřejnosti k GMO produktům. Výsledky studie dokazují, že neinformovaný spotřebitel je snadněji podléhá nevědeckým informacím.
1 osoba, první 3. 9. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Assessment of the food safety issues related to genetically modified foods.
Článek z kolekce the Wiley Online Library pojednává o strategiích posuzování zdravotní bezpečnosti GMO produktů a zabývá se posuzováním alergenního potenciálu GMO produktů, který vykrystalizoval jako stěžejní otázka bezpečnosti GMO.
1 osoba, první 3. 9. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Budou se v USA označovat potraviny vyrobené z GMO?
Příspěvek internetového portálu BezpečnostPotravin.cz (MZe ČR) o liberálním postoji USA k GMO produktům.
1 osoba, první 3. 9. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Skotsko se chystá zakázat GM plodiny
Příspěvek pojednává o postojích ke GMO potravinám z pohledu ekologie a zemědělské produkce. Ovšem tento postoj může ovlivnit také celkové vnímání GM produtků ze strany širší veřejnosti.
1 osoba, první 3. 9. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Internetový portál bezpečnosti potravin - Neočekávané alergeny v potravinách
Zpráva ICBP o vydání příručky Neočekávané alergeny v potravinách australským Allergen Bureau. Odkaz na příručku není funkční, ale lze dohledat Googlem či přímý odkaz na PDF soubor již vložen jako samostatná záložka!
1 osoba, první 21. 8. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Unexpected Allergens in Food
Praktická příručka vydaná australským úřadem pro alergeny (Allergen Bureau), která podává přehled potravin, v nichž může být obsažen některý z vyjmenovaných alergenů.
1 osoba, první 21. 8. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Alergie na potraviny, nebo falešný poplach?
Krátký článek o potravinových alergiích, obtížích při diagnostice i chování lidí, kteří mají nebo se jen domnívají, že trpí potravinovou alergií.
1 osoba, první 21. 8. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé