FSpS:bp1092 Základy zdravé výživy - Informace o předmětu
bp1092 Základy zdravé výživy
Fakulta sportovních studiíjaro 2011
- Rozsah
- 1/1. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Ivona Servítová Rutarová, DiS. (cvičící)
Mgr. Lenka Dovrtělová, Ph.D. (pomocník) - Garance
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
- Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- bp1092/prednaska: St 9:40–10:25 B11/206, I. Hrnčiříková
bp1092/s1: Čt 12:50–13:35 E34/225 - seminární místnost, I. Hrnčiříková
bp1092/s2: Čt 13:40–14:25 E34/225 - seminární místnost, I. Hrnčiříková - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Regenerace a výživa ve sportu (program FSpS, B-TV)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Regenerace a výživa ve sportu)
- Cíle předmětu
- Studenti budou seznámeni se základy zdravé výživy.
- Osnova
- 1. Úvod do problematiky.
- 2. Energetický příjem potravou.
- 3. Doporučení ve spotřebě sacharidů.
- 4. Doporučení ve spotřebě lipidů.
- 5. Doporučení ve spotřebě bílkovin.
- 6. Doporučení ve spotřebě kuchyňské soli.
- 7. Doporučení pro konzumaci alkoholických nápojů.
- 8. Doporučení ve spotřebě vlákniny.
- 9. Doporučení v přívodu vitaminů.
- 10. Doporučení v přívodu minerálních látek.
- 11. Změna struktury stravy a stravovacích zvyklostí.
- 12. Energetický výdej organismu.
- 13. Opakování.
- Literatura
- Výukové metody
- Teoretické znalosti získají studenti na přednáškách, které budou prakticky zpracováva na seminářích. Budou aplikovat informace do tvorby projetků, analýzy stravy, tvorbě doporučení.
- Metody hodnocení
- 2 písemné testy, docházka (max.2 povolené neúčasti), domácí úkoly, projekt, ústní zkouška
- Informace učitele
- oral exam
- Další komentáře
- Studijní materiály
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/jaro2011/bp1092