FSpS:np007 Environmental education - Course Information
np007 Environmental Education
Faculty of Sports StudiesAutumn 2007
- Extent and Intensity
- 0/1. 2 credit(s). Type of Completion: k (colloquium).
- Teacher(s)
- Mgr. Zdeněk Hromádka, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Vendula Krobotová (lecturer) - Guaranteed by
- Mgr. Martina Holcová
Department of Sport Pedagogy – Faculty of Sports Studies - Timetable of Seminar Groups
- np007/s1: Tue 15:05–15:50 U212
np007/s2: Thu 16:15–17:00 U227 - Prerequisites (in Czech)
- !NOWANY( np006 HSP )
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
The capacity limit for the course is 50 student(s).
Current registration and enrolment status: enrolled: 0/50, only registered: 0/50, only registered with preference (fields directly associated with the programme): 0/50 - fields of study / plans the course is directly associated with
- Physical Education and Sport (programme FSpS, N-TV)
- Lower and Upper Secondary School Teacher Training in Physical Education (programme FSpS, N-TV) (2)
- Lower and Upper Secondary School Teacher Training in Physical Education (programme FSpS, N-TV, specialization Trenérství)
- Lower and Upper Secondary School Teacher Training in Physical Education (programme FSpS, N-TV, specialization Sports Education)
- Course objectives (in Czech)
- Předmět se zaměřuje na problematiku Environmentální výchovy a problematiku ekologicky šetrného životního stylu. Zabývá se tématy přírodovědnými, sociálními i spotřebitelskými. Seznamuje studenty se základy "ekologické etiky".
- Syllabus (in Czech)
- 1. Problematika odpadů (odpady, globální problémy s odpady, lokální problémy s odpady, druhy odpadů, recyklace odpadů, spalování odpadů, atd.) 2. Výchova "ekologicky šetrného spotřebitele" - ekologické potraviny (intenzivní zemědělství, BIO výrobky, jiná kriteria šetrnosti potravin) 3. Výchova "ekologicky šetrného spotřebitele" - ekologicky šetrné výrobky, (ekoznačky: Blue angel,FSC, FAIR-TRADE,energetické značky, rec. papír, bez fosfátů, netestováno na zvířatech, atd.; další kriteria pro výběr ekologicky šetrného výrobku) 4. Etika ve vztahu člověka ke zvířatům (vivisekce, intenzivní zemědělství, atd.) 5. Atmosféra (skleníkový efekt, smog, ozonová vrstva) 6. Energie (obnovitelné a neobnovitelné zdroje energie) 7. Doprava 8. Ekologická stopa, ekologický tlumok 9. Myšlenky a díla významných osobností zabývajících se problematikou životního prostředí) 10. Pojmy 11. Globální ekologické problémy (pokles biodiverzity, kácení deštných pralesů, atd.)
- Assessment methods (in Czech)
- Výuka probíhá každý týden v seminářích. Podmínky ukončení (kolokvia) jsou: aktivní účast na seminářích, vypracování seminární práce (rešerše, esej, popř. úvaha k přečtené odborné literatuře), úspěšné vypracování závěrečného testu.
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- Study Materials
- Enrolment Statistics (Autumn 2007, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/autumn2007/np007