FSpS:bk1219 Introduction to Healthy Nutrit - Course Information
bk1219 Introduction to Healthy Nutrition I
Faculty of Sports StudiesSpring 2012
- Extent and Intensity
- 8/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies
Supplier department: Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies - Timetable of Seminar Groups
- bk1219/rvs_pr: Fri 2. 3. 15:00–16:20 C15/207, Fri 30. 3. 12:20–14:20 B11/305, Fri 11. 5. 14:30–16:30 E34/203 - seminární místnost, I. Hrnčiříková
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- there are 8 fields of study the course is directly associated with, display
- Course objectives (in Czech)
- V rámci předmětu se studenti seznámí se obecnými výživovými doporučeními, stanovením výživových dávek pro obzvatelstvo, yákladech složení potravin, principy výroby potravin. Studenti se seznámí s prevencí chorob pomocí výživy, a také specifickými doporučeními pro populační a jiné vybrané skupiny obyvatel.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Výživová doporučení, výživové dávky. 2. Složení potravin 3. Energetická hodnota potravin 4. Skupiny potravin, yásady sestavení jídelníčku 5. Složení nápojů, yákladní ingredience, náhradní a umělá sladidla 6. Výživa specifických skupin (těhotné, kojící, kojenci, batolata, děti předškolního věku, děti školního věku, senioři, duševně pracijící, sportovci, jídleníček v provozu na směny) 7. Výživa v prevenci vybraných chorob
- Literature
- WHITNEY, Eleanor Noss and Sharon Rady ROLFES. Understanding nutrition. 12th ed. Australia: Wadsworth, Cengage Learning, 2011, A-B, xvii. ISBN 9780538734653. info
- Teaching methods (in Czech)
- předmět sestává z přednášky a semináře. První a poslední přednáška v semestru je pro studenty povinná. Semináře jsou povinné.
- Assessment methods (in Czech)
- Pro úspěšné ukončení předmětu je nutné absolvovat závěrečnou písemku s úspěšností min. 80%. V průběhu semestru - docházka do seminářů - povoleny max. 2 omluvené neúčasti. Neomluvená neúčast je důvodem pro nepřipuštění k možnosti ukončit tento předmět. - 3 písemné dílčí testy v průběhu semestru - průměrná úspěšnost min. 75% -vypracování samostatných úkolů - kazuistika - zpracování recenze na 1 webovou stránku o výživě a 1 knihu tematickou
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- Study Materials
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/spring2012/bk1219