LF:BVHP051p Food Hygiene - lec. - Course Information
BVHP051p Food Hygiene - lecture
Faculty of MedicineAutumn 2002
- Extent and Intensity
- 1/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- MVDr Ing Tomáš Komprda, CSc. (lecturer), prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
- Guaranteed by
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: Jiřina Ježová - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Syllabus (in Czech)
- Obsahová náplň přednášek
- 1. Obecná hygiena potravin, analýza alimentárních rizik, radiační hygiena potravin
- 2. Přirozeně se vyskytující toxické a karcinogenní látky, mykotoxiny, biogenní aminy
- 3. Kontaminanty: toxické prvky, migrace z obalů
- 4. Toxikanty a karcinogeny vynikající při výrobě potravin
- 5. Rezidua pesticidů, PCB
- 6. Rezidua biologicky aktivních látek
- 7. Aditivní látky v potravinách
- 8. Kažení potravin působením mikroorganismů
- 9. Alimentární bakteriální infekce
- 10. Alimentární bakteriální intoxikace
- 11. Virová onemocnění alimentárního původu; priony
- 12. Alimentární parazitární onemocnění
- 13. Sanitace v potravinářském průmyslu
- 14. Zajištění zdravotní nezávadnosti potravin pomocí systému HACCP
- 15. Speciální hygiena rizikových skupin potravin
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course can also be completed outside the examination period.
The course is taught annually.
The course is taught: every week. - Listed among pre-requisites of other courses
- Enrolment Statistics (Autumn 2002, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2002/BVHP051p