LF:BVMI0322 Microbiology II - Course Information
BVMI0322 Microbiology II
Faculty of MedicineAutumn 2004
- Extent and Intensity
- 1/1/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (lecturer)
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (seminar tutor) - Guaranteed by
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine - Prerequisites (in Czech)
- Mikrobiologie pro bakalářské studium výživy člověka je zaměřena na praxi mikrobiologických laboratoří potravinářských závodů a kontrolních orgánů (hygienická služba, ČZPI apod.).
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Course objectives (in Czech)
- Ve druhém semestru jsou ukázkově aplikovány metody a přístupy mikrobiologie na řešení ukázkových témat, souvisejících s mikrobiologií a zdravotní prevencí.
- Syllabus (in Czech)
- Cvičení
- Krátkodobý bakteriální test mutagenity podle B.N.Amese
- Provedení Amesova testu se vzorkem komplexní směsí
- Stanovení mykotoxinů mikrobiologickými metodami, testy toxinogenity
- Stanoveni termorezistentních mikroskopických hub v půdě
- Detekce toxinů Amanita phalloides
- Usmrcení kvasinek desinfekčním roztokem
- Přednášky
- Aplikace mikrobiologických metod při studiu zdravotního rizika mutagenních látek v potravinách a prostředí
- Mykotoxiny jako zdravotně závažné produkty mikroorganismů, uplatňující se při výrobě, skladovaní a zpracování potravin.
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course is taught annually.
The course is taught: every week.
- Enrolment Statistics (Autumn 2004, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2004/BVMI0322