BVZD0521c Basics of Dietology I - practice

Faculty of Medicine
Autumn 2006
Extent and Intensity
0/1/0. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr Kateřina Ondrušová (lecturer), prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
Mgr. Pavla Všetečková (lecturer), MVDr. Halina Matějová (deputy)
Guaranteed by
prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová
Timetable
Mon 25. 9. to Mon 18. 12. Mon 7:00–9:00 N02901
Prerequisites (in Czech)
BVPR031p Food of Plant Origin -lec. && BVPZ041p Food of Animal Origin -lec. && BVKV0432c Community Nutrition II -p.
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Cvičení:
  • Účelem praktické výuky je aplikace teoretických znalostí léčebné stravy u základních, speciálních a standardizovaných diet. Uplatňují se zde teoretické vědomosti klinické dietoterapie jednotlivých diet, přičemž je nutno respektovat zásady léčebné výživy určité diety i nutriční hodnoty různých stravovacích kategorií. Hodnocení léčebné výživy po nutriční stránce, tj. propočet živin a propočet biologické hodnoty. Příprava jídelních lístků na 1 nebo více dnů pro určitý typ diety.
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course is taught annually.
The course is also listed under the following terms Autumn 2000, Autumn 2001, Autumn 2002, Autumn 2003, Autumn 2004, Autumn 2005, Autumn 2007, Autumn 2008.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2006, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2006/BVZD0521c