LF:BVTP0121c Technology of Food Prep. - p. - Course Information
BVTP0121c Technology of Food Preparation - practice
Faculty of MedicineAutumn 2007
- Extent and Intensity
- 0/2. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Bc. Olga Illková (seminar tutor)
MVDr. Halina Matějová (assistant) - Guaranteed by
- MVDr. Halina Matějová
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine - Timetable
- Wed 14:00–17:00 N02113a
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Nutritive therapist (programme LF, B-SZ)
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Health Sciences (programme LF, N-SZ, specialization Teaching Specialization Human Alimentation)
- Syllabus (in Czech)
- Předběžná příprava potravin - opracování, údržnost potravin, skladování Tepelné úpravy pokrmů a nápojů Technologie přípravy polévek, příloh, masa, bezmasých pokrmů, dezertů a moučníků, výrobky studené kuchyně, diety a výběr potravin, gastronomická pravidla, normování a sestavování jídelních lístků dle požadovaných zásad Sledování výrobního střediska při dodržování HACCP Kulinární příprava pokrmů při exkurzi v provozech
- Literature
- VYZULA, Rostislav. Výživa při onkologickém onemocnění. 2001st ed. Praha: Galén, 2001. info
- ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2007/BVTP0121c