BVKV061 Kvalitologie

Faculty of Medicine
Spring 2000
Extent and Intensity
2/1/0. 4 credit(s). Type of Completion: k (colloquium).
Teacher(s)
Prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Cíl výuky:
  • Seznámit posluchače s významem péče o jakost potravin, s jejím řízením a hodnocením během produkce a zpracování potravin. Naučit správně aplikovat principy systémů péče o jakost, definované normami ČSN ISO řady 9000, hodnotit a řídit jakost. Výuka navazuje na znalosti předmětů předcházejícího studia (chemie, biochemie, výživa, technologie potravin) a je zaměřena na charakteristiky hlavních jakostních parametrů (fyzikální, chemické, senzorické, mikrobiologické znaky jakosti) a na možnosti jejich ovlivnění. Součástí výuky jsou základy zbožíznalství, přehled požadavků na jakost potravin a komplexní management kvality.
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms Spring 2001.
  • Enrolment Statistics (Spring 2000, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/spring2000/BVKV061