LF:BVKL061 Qualitology - Course Information
BVKL061 Qualitology
Faculty of MedicineSpring 2004
- Extent and Intensity
- 2/1/0. 3 credit(s). Type of Completion: k (colloquium).
- Teacher(s)
- Prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Syllabus (in Czech)
- Cíl výuky:
- Seznámit posluchače s významem péče o jakost potravin, s jejím řízením a hodnocením během produkce a zpracování potravin. Naučit správně aplikovat principy systémů péče o jakost, definované normami ČSN ISO řady 9000, hodnotit a řídit jakost. Výuka navazuje na znalosti předmětů předcházejícího studia (chemie, biochemie, výživa, technologie potravin) a je zaměřena na charakteristiky hlavních jakostních parametrů (fyzikální, chemické, senzorické, mikrobiologické znaky jakosti) a na možnosti jejich ovlivnění. Součástí výuky jsou základy zbožíznalství, přehled požadavků na jakost potravin a komplexní management kvality.
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (Spring 2004, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/spring2004/BVKL061