LF:BVDP0221 Souv. dietol. praxe I - Informace o předmětu
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2016
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (jaro 2016, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2016/BVDP0221