PdF:OVR4_VCL Human Diet - Course Information
OVR4_VCL Human Diet
Faculty of EducationSpring 2000
- Extent and Intensity
- 1/0/0. 1 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Kotulán (lecturer)
- Guaranteed by
- PhDr. Jiří Pelán
Department of Technical Education and Information Science – Faculty of Education - Prerequisites (in Czech)
- NOW( OVR4_SVCL Human Diet Seminar )
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Syllabus (in Czech)
- Základní znalosti o zdravé výživě člověka. Fyziologický a zdravotní význam výživy. Výživa a společnost. Výživové chování jako součást životního stylu. Evoluce výživy ve fylogenezi člověka. Trávicí systém, energetická stránka výživy. Zdroje energie v potravě, výdej energie, udržování optimální tělesné hmotnosti. Základní živiny. Sacharidy, tuky, bílkoviny. Vitamíny, minerální látky. Pochutiny. Nápoje, složení, zdravotní aspekty.
- Assessment methods (in Czech)
- Typ výuky: přednáška
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course is taught annually.
The course is taught: every week.
- Enrolment Statistics (Spring 2000, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/ped/spring2000/OVR4_VCL