OVR4_VCL Human Diet

Faculty of Education
Spring 2000
Extent and Intensity
1/0/0. 1 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Kotulán (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Jiří Pelán
Department of Technical Education and Information Science – Faculty of Education
Prerequisites (in Czech)
NOW( OVR4_SVCL Human Diet Seminar )
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Syllabus (in Czech)
  • Základní znalosti o zdravé výživě člověka. Fyziologický a zdravotní význam výživy. Výživa a společnost. Výživové chování jako součást životního stylu. Evoluce výživy ve fylogenezi člověka. Trávicí systém, energetická stránka výživy. Zdroje energie v potravě, výdej energie, udržování optimální tělesné hmotnosti. Základní živiny. Sacharidy, tuky, bílkoviny. Vitamíny, minerální látky. Pochutiny. Nápoje, složení, zdravotní aspekty.
Assessment methods (in Czech)
Typ výuky: přednáška
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course is taught annually.
The course is taught: every week.
The course is also listed under the following terms Spring 2001.
  • Enrolment Statistics (Spring 2000, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/ped/spring2000/OVR4_VCL