Specifické dotazy - Ekonomicko-správní fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2011 - Discussion forum
Jan Jetmar,
VŠE Národohospodářská fakulta
kompresor- VŠE Národohospodářská fakulta
Zdravím, chtěl bych se jen optat, zda se někdo hláší, popřípadě se dostal na VŠE na NF a co si myslí o těch dvou školách a jak by srovnal NF a ESF. Dostal jsem se na obě a teď se nemůžu rozhodnout, kterou si vybrat... Zájimala by mě třeba náročnost matematiky na ESF...
23. 5. 2011 21:09.52, , učo- Re: VŠE Národohospodářská fakulta
Ahoj, já vychodila na VŠE bakaláře a část magisterskýho studia, nakonec přecházím do Brna na ESF(Praha už mě fakt neba), ale to je fuk. Teď ke srovnání, obecně se říká, že ESF je náročnější na matiku (co je na tom pravdy, nevím), na druhou stranu NF je daleko náročnější na ekonomii (přímo obor ekonomie není úplně jednoduchý). Pro porovnání, to co se na ESF učí na bakalářským v celým mikru a makru (tj. dva předměty), se na VŠE studuje v prváku v jednom předmětu dohromady, pak následuje mikro a makro 1 (ještě na bakaláři), které odpovídají mikru a makru 2 na magisterským na ESF, o pokračování eko jízdy na magisterským (na VŠE) ani nemluvím, makro je dost mazec, ale všechno se dá zvládnout. Jinak se o NF říká, že to je nej eko fakulta, já osobně ti to potvrdit nemůžu, špatná není, ale to, která škola je skutečně lepší si až teď ověřím. Ještě další info k VŠE: nejtěžší je ekonomie (a státnice nejsou úplná sranda,ale dá se to), pak je národní hospodářství a nejlehčí je asi regionální rozvoj a správá, který jsem studovala já,a moc mě to bavilo. To je asi vše, co mě tak napadá. Snad si vybereš dobře. Kdybys měl ještě otázky k VŠE dej vědět.
1. 6. 2011 17:16.58, , učo- Re: VŠE Národohospodářská fakulta
MM: Omlouvám se, výsledky jsem pochopitelně nenašel, jelikož se vyhlašují až 15.6. a vím, že ta informace mohla být zavádějí. Nicméně s percentil 91,67 "tuším", že by mi to mohlo vyjít, nebo myslíš, že ne?... Jinak si vážim tvé všetečnosti a tvého chytání za slovo. Ahoj Zuzko, strašně děkuju za odpověd. Konečně se ozval někdo, kdo má to národo hotový. Já se fakt nemůžu rozhodnout, ale zatim vyhrává Brno. Já chtěl celej život na VŠE, ale teď se ze všech stran doslýchám, že Brno je lepší a VŠE je nejtěžší "stední" v Praze :D Doufám, že ti to nevadí, ale přidal sem si tě na Facebooku :D :D :D
3. 6. 2011 13:42.31, , učo- Re: VŠE Národohospodářská fakulta
:) Myslím, že to máš jasné:) A promiň, nechtěla jsem tě chytat za slovo :)
5. 6. 2011 22:02.49, , učo- Re: VŠE Národohospodářská fakulta
Ahoj, já teďkon dokončuju Národohospodářkou na VŠE, tak si taky trochu přidám do mlýnka :-) Nevím, na jaký obor ses tam přihlásil, já studuju Národní hospodářství. Jak říkala Zuzka, je to nejspíš opravdu tak, že nejtěžším oborem je Ekonomie (většina předmětů jsou pro tyhle obory stejný, ale potom jsou tam volitelný, který podle všeho na Ekonomii moc jednoduchý nejsou. Třeba pro představu tam probírají ekonometrii a nějaký další analytický předměty. Na národním hospodářství je to takový víc o politice (sociální, veřejný sektor...). Jinak ale podle mýho hlavní rozdíl je pak ve státnicích a bakalářce. To se většinou na začátku nedovíš, ale postupně zjistíš, že státnice a obhajoba je na Ekonomii fakt docela síla, na Národ. hospodářství snad jednodušší a prý pohodová na Veřejné správě). Jinak jestli je to těžší gympl, to nemůžu posoudit, ale souhlasím, že na nějakou informatiku a nejspíš ani na ekonomii na UK to v náročnosti nemá :-D
8. 6. 2011 21:20.07, , učo
Jan Jetmar,
Děkuju za info. Já mám na NF právě taky Národní hospodářství - příde mi to pro
mě nejvhodnější :D Tu ekonomii bych asi nezvládl :D Jenže sem se dostal i na NH
na ESF a to mě nejvíc vrtá hlavou...
mě nejvhodnější :D Tu ekonomii bych asi nezvládl :D Jenže sem se dostal i na NH
na ESF a to mě nejvíc vrtá hlavou...