Specifické dotazy - Právnická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2014 - Diskuse
Dagmar Matúšů,
Pořadí uchazečů
Dobrý den,
umístila jsem se v pořadí uchazečů na 580. místě. Chtěla bych se zeptat, zda je
možné, že budu přizvána k zápisu? Popř. kolik lidí k zápisu Právnická fakulta
zve?
Dobrý deň,
v podstate len potvrdzujem, na zápis bude pozvaných určite viac, než presne 500.uchádzačov. To je želaný počet zapísaných v 1. semestri.
Prosím o strpenie, výsledky zasadania komisie budú online v piatok.
Dobrý den,
takže když jsem na 439. místě, tak už s tím můžu "počítat"? DěkujiDobrý deň,
podľa mňa určite áno :)Fakulta chce mať v prvom semestri cca 500 študentov.
Michaela Bilíková,
také bych se chtěla zeptat - mě se tam objevily 2 údaje - že jsem se umístila do
místa 201 a hned pod tím je do místa 202. Ono je nejspíše jedno jestli 201. nebo
202., pouze jsem se chtěla zeptat co to znamená. Děkuji :)
místa 201 a hned pod tím je do místa 202. Ono je nejspíše jedno jestli 201. nebo
202., pouze jsem se chtěla zeptat co to znamená. Děkuji :)
Karla Kuželová,
Dobrý den
Mohu se zeptat kde jste zjistili že jste se umístili např. na 205. místě?
Mohu se zeptat kde jste zjistili že jste se umístili např. na 205. místě?
Dobrý deň,
poradie vo svojich e-prihláškach majú zverejnené len uchádzači o štúdium na PrF.
V iných prihláškach sa to vopred nezverejňuje.Znamená to, že zhodný percentil ako vy má tiež ďalší uchádzač, tzn. ste "v
skupinke uchádzačov na 201.-202. mieste".
viacero uchádzačov, tak sa vždy prijme celá takáto "skupinka".
Dobrý deň,
prepáčte, mali sme to upresniť.
Číslo 500 sa týka Mgr. odboru Právo.
Tzn. uchádzači o Mgr. odbor umiestnení do 500. miesta môžu v podstate oslavovať
(ak to uznajú za vhodné :)
V prípade Bc. odborov sa tie počty pohybujú okolo 50.
(viď napr. str. 3 na https://www.law.muni.cz/dokumenty/24699)
PrF.
Kateřina Dovcová,
kompresor
- Re: Pořadí uchazečů
Dobrý den, je to asi hloupá otázka, ale pořadí uchazeče uvedený v e-přihlášce platí jen pro ten jeden obor, na který se uchazeč hlásí? Když se např. já hlásím na Vyš.just.úředníka kombinovaná forma, tak umístění ve skupině platí jen pro tento obor? Děkuji.
14. 5. 2014 15:19.18, , učo- Re: Pořadí uchazečů
Dobrý deň, takže pre istotu to zopakujem aj sem :) Poradie, ktoré vo svojej e-prihláške vidíte, ukazuje vždy poradie spomedzi uchádzačov o konkrétny odbor. Iné poradie teda budete mať na VJU, VES, OPS... (ak by ste mali viacero prihlášok).
14. 5. 2014 15:25.57, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Pořadí uchazečů
Dobrý den, umístil jsem se v pořadí na 650. místě, myslíte, že je nějaká šance dostat se na Pr. fakultu? Popřípadě co by se muselo stát aby jsem se dostal? Děkuji.
14. 5. 2014 19:22.06, , učo
Dobrý deň,
nehnevajte sa, ale netuším, koľko uchádzačov bude PrF prijímať (a v túto chvíľuto nevie nikto). Budete musieť vyčkať.
Jan Biravský,
kompresor
- Re: Pořadí uchazečů
Dobrý den, mohu se zeptat kolik lidí jste chtěli vzít minulý rok? Jestli jsem se dočetl správně tak bylo přijato 626 lidí. Znamená to že pokud by bylo letos vše jak minulý rok tak by byl přijat (čistě teoreticky) student do 626. místa? děkuji předem za odpověd
15. 5. 2014 11:11.53, , učo- Re: Pořadí uchazečů
Dobrý deň, štatisitku máte v zásade správnu. Jedná sa však o výsledok vlaňajšieho prijímacieho konania. Zakladať akékoľvek nároky či legitímne očakávania prijatia na základe minulých výsledkov nie je možné. Rozhodne nie je nikde uvedené (ani priamo ani nepriamo) či prisľúbené, že fakulta prijme rovnaký počet ako vlani. Medzi jednotlivými ročníkmi sú aj značnejšie "skoky" (jeden rok takmer 700 pozvaných, rok na to 550).
15. 5. 2014 11:15.47, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Pořadí uchazečů
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že se budou zvát i nepřijetí, jsem na 590 místě a ráda bych věděla, jestli mám dávat odvolání, kdyby studenti přede mnou nenastoupili? Děkuji za Odpověď
15. 5. 2014 16:59.19, , učo- Re: Pořadí uchazečů
Dobrý deň, možné je všetko :) nehnevajte sa, ale na to sa nedá odpovedAť. Áno, je to možné, ale áno, je možné, že sa nebude prijímať nikto a počet je konečný. Podanie "odvolania" nemá na MU, v podstate, význam. Bližšie informácie o "odvolaní", tzn. Žiadosti o prieskum rozhodnutia o neprijatí ku štúdiu, nájdete na http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/. Prosím, preštudujte si pokyny tam uvedené. Obecne, pokiaľ nemáte relevantný dôvod spochybňujúci priebeh prijímacieho konania, alebo nepoukážete na nejakú skutočnosť, ktorá by bola v rozpore so zákonom pri procese vydania tohto rozhodnutia, nemá podanie tejto žiadosti význam. Bude zamietnutá ako nedôvodná.
15. 5. 2014 17:01.55, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351