Ostatní týkající se příjímacího řízení - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2015 - Diskuse
Samir Haršány,
Oneskorený prepočet na percentil, Prepočet percentilu na body.
kompresor- Oneskorený prepočet na percentil, Prepočet percentilu na body.
Dobrý deň, už mám zverejnené body, ktoré som získal na odbornom teste zo zemepisu, ale stále nemám zverejnený percentil. A pokial sa nemýlim, tak práve percentil sa prepočítava na body do rebríčka uchádzačov na základe ktorého sa študenti prijímajú. Kedy mám asi očakávať že mi tam naskočí ten percentil? A ešte, že keď mám jednu odbornú skúšku, tak sa to delí 300TSP/700odborný test. Takže za každý percentil, ktorý získam v TSP mám 3 body, a za každý percentil, ktorý získam v odbornom teste mám 7 bodov? Chápem tomu správne? Takže 100 percentil v TSP mi dá 300 bodov a 100 percentil v odbornom teste mi dá 700 bodov? A ešte by som sa chcel opýtať, či musím dosiahnuť nejaký minimálny počet bodov na odbornom teste zo zemepisu aby som uspel u prijímacej skúšky, a ak áno, kde nájdem tento počet? Ďakujem za váš čas. S pozdravom, Samir.
17. 5. 2015 15:58.49, , učo- Re: Oneskorený prepočet na percentil, Prepočet percentilu na bod
Dobrý deň, odborné testy fungujú trochu odlišne. Niektoré fakulty prepočítavajú na percentil (PdF, psycho na FF, FSpS...) Niektoré počítajú s absolútnym počtom bodov, ktoré prepočítajú podľa vlastného vzorca - PřF. Prepočet pre PřF viď tabuľka na http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prijimaci-zkousky (link najmä pre ostatných, vy to viete). Prepočet TSP na body pre PřF chápete správne. Prepočet OT funguje tak, že sa vezme maximum bodové z daného testu = 700 bodov. Takže svoje body si môžete prepočítať, ak viete, koľko bolo maximum v OT. PřF nemá stanovnú žiadnu minimálnu hranicu pre úspešné zloženie prijímacej skúšky ani pre TSP ani pre OT.
17. 5. 2015 18:29.41, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Oneskorený prepočet na percentil, Prepočet percentilu na bod
Dobrý večer, Test mal maximuálny počet získaných bodov 120, tak ak som získal napr. 60 bodov, tak mám 350bodov do rebríčka? A 30 bodov mám 175 bodov do rebríčka? Ďakujem, Samir.
17. 5. 2015 22:12.11, , učo