T133 Sports Nutrition

Faculty of Sports Studies
Spring 2005
Extent and Intensity
2/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
MUDr. Ilona Dohnalová, CSc.
Faculty of Sports Studies
Contact Person: Olga Korvasová
Timetable of Seminar Groups
T133/1: Tue 11:30–13:00 K115
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Výživa ve sportu II navazuje na předmět výživa ve sportu I. Podrobněji rozebírá základní živiny a jejich vztahy ve sportovní výživě. Zaměřuje se na jednotlivé věkové skupiny a sportovní výživu. Další část předmětu se věnuje vytrvalostnímu a silovému tréninku a výživě a dále výživě při kolektivních sportech a dalších sportovních disciplínách. Neopomene také problematiku sportovních doplňků.
Syllabus (in Czech)
  • 1.Úvod, opakování základní živiny, vitaminy, minerály a výživa ve sportu 2. ad 1 3. Energetický metabolismus, metabolismus aminokyselin, tuků a sacharidů, cvičení a obrat bílkovin 4. Pitný režim, úpal, dehydratace 5. Doplňky výživy 6. Doplňky výživy, sportovní nápoje 7. Spotovní výživa dětí a mladistvých 8. Sportovní výživy starší populace 9. Vytrvalostní trénink a výživa 10. Silový trénink a výživa, zvyšování hmotnosti, udržování hmotnosti 11. Kolektivní sporty a výživa 12. Specifické sporty a výživa
Assessment methods (in Czech)
během semestru vyžadovány domácí práce, předmět ukončen zápočtovou písemkou a odevzdáním seminární práce.
Language of instruction
Czech
Further Comments
Study Materials
The course is also listed under the following terms Spring 2006, Spring 2007, Spring 2008.
  • Enrolment Statistics (Spring 2005, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/spring2005/T133