FSpS:bp902 Výživa v prevenci - Informace o předmětu
bp902 Výživa v prevenci
Fakulta sportovních studiíjaro 2008
- Rozsah
- 0/1. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- bp902/s1: Út 10:25–11:10 K204
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Animátor pohybových aktivit (program FSpS, B-BI)
- Animátor pohybových aktivit (program FSpS, B-FY)
- Animátor pohybových aktivit (program FSpS, B-GE)
- Animátor pohybových aktivit (program FSpS, B-GK)
- Animátor pohybových aktivit (program FSpS, B-CH)
- Animátor pohybových aktivit (program FSpS, B-MA)
- Animátor pohybových aktivit (program FSpS, B-TV)
- Animátor sportovních aktivit (program FSpS, B-TV)
- Management sportu (program FSpS, B-TV)
- Regenerace a výživa ve sportu (program FSpS, B-TV)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Management cestovního ruchu)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Regenerace a výživa ve sportu)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Trenérství)
- Cíle předmětu
- Studenti budou seznámeni s rolí výživy při zajištění správné funkce organismu.
- Osnova
- 1. Výživové normy - energetická potřeba organismu 2.Metody hodnocení výživy 3. Hodnocení výživy - prakticky - obecné informace 4. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace mléka a mléčných výrobků 5. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace sacharidů 6. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace tuků 7. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace ovoce a zeleniny 8. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace pekařských výrobků 9. Hodnocení výživy - prakticky - 7-mi denní reecall + hodnocení výživového stavu na podkladu 7-mi denního reecallu 10. Antropometrická měření 11. Výživové zvyklosti a jejich hodnocení 12. Životní styl a jeho hodnocení 13. Zápočtová písemka
- Literatura
- KLEINWÄCHTEROVÁ, Hana a Zuzana BRÁZDOVÁ. Výživový stav člověka a způsoby jeho zjišťování. Vyd. 2., přeprac. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 2001, 102 s. ISBN 8070133368. info
- Metody hodnocení
- Předmět bude ukončen zápočtem. Pro získání zápočtu je třeba úspěšně napsat zápočtovou písemku.
- Informace učitele
- written test
- Statistika zápisu (jaro 2008, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/jaro2008/bp902