FSpS:bk201 Základy výživy ve sportu - Informace o předmětu
bk201 Základy výživy ve sportu
Fakulta sportovních studiíjaro 2010
- Rozsah
- 16/8. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Mgr. Veronika Březková (přednášející)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Ivona Servítová Rutarová, DiS. (cvičící)
Olga Korvasová (pomocník) - Garance
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- bk201/prednaska: St 17. 2. 8:00–10:00 K205, Pá 5. 3. 8:00–10:00 K205, So 27. 3. 8:00–10:00 K205, Pá 23. 4. 15:00–17:00 K205, Pá 7. 5. 15:00–17:00 K205, I. Hrnčiříková, M. Kumstát, I. Servítová Rutarová
bk201/tren_sem: Čt 18. 2. 10:10–12:10 E34/225 - seminární místnost, Pá 19. 3. 17:00–19:00 K115, Pá 16. 4. 16:15–17:35 E34/225 - seminární místnost, M. Kumstát, I. Servítová Rutarová - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Trenérství)
- Cíle předmětu
- Cílem je vysvětlit základní pojmy. Studenti kurzu získají základní informace a dokáží aplikovat vztahy mezi výživou a cvičením.
- Osnova
- 1. Základní nutriní pojmy 2. Energetická bilance 3. Sacharidy 4. Bílkoviny 5. Tuky 6. Vitaminy 7. Minerální látky 8. Voda, vodní bilance, příjem tekutin 9. Speciální sportovní potraviny 10.Doplňky stravy 11. Výživa před, během a po tréninku 12. Výživa, cvičení a speciální skupiny obvatel
- Literatura
- MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. info
- Metody hodnocení
- 3 písemné testy, domácí úkoly, , docházka,ústní zkouška
- Další komentáře
- Studijní materiály
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/jaro2010/bk201