bp907 Základy potravinářské biochemie

Fakulta sportovních studií
podzim 2006
Rozsah
1/0. 1 kr. Ukončení: z.
Garance
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
bp907/1: Po 10:00–10:45 U211
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Prvkové složení živé hmoty, látkové složení živé hmoty, sacharidy, lipidy, bílkoviny,
Samostudium: V každé oblasti bude odpřednášena nejobtížnější část učiva a zadány úkoly pro samostudium. Kontrola úkolů je zahrnuta v závěrečné zkoušce.
Osnova
  • Prvkové složení živé hmoty, látkové složení živé hmoty, sacharidy, lipidy, bílkoviny,
  • Samostudium: V každé oblasti bude odpřednášena nejobtížnější část učiva a zadány úkoly pro samostudium. Kontrola úkolů je zahrnuta v závěrečné zkoušce.
Literatura
  • DOUBRAVA, Jaroslav, Josef V. KOŠTÍŘ a Jiří POSPÍŠIL. Základy biochemie. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1984, 269 s. info
  • KARLSON, Peter. Základy biochemie. Translated by Jan Kocourek - Sylva Leblová. 3., přeprac. vyd. Praha: Academia, 1981, 501 s. info
Metody hodnocení
Předmět je zakončen ústní zkouškou.
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2010, podzim 2011.