bp1022 Základy výživy ve sportu

Fakulta sportovních studií
podzim 2009
Rozsah
1/1. 4 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (cvičící)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Ivona Servítová Rutarová, DiS. (cvičící)
Garance
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
bp1022/p1: St 17:30–18:15 E34/225 - seminární místnost, I. Hrnčiříková
bp1022/s1: Po 14:45–15:30 E34/203 - seminární místnost, I. Hrnčiříková
bp1022/s2: St 12:00–12:45 K112, I. Hrnčiříková
Předpoklady
(! bp304 Základy výživy ve sportu ) && !NOW( bp304 Základy výživy ve sportu )
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Broad objective is to explain basic concepts.Students of this course will develop a solid basic and apllied understanding of the relationship between nutrition and exercise.
Osnova
  • 1. Basic nutrition concepts 2. Energy balance 3. Carbohydrates 4. Proteins 5. Fats 6. Vitamins 7. Minerals 8. Water, Water balance, Hydration status assesment 9. Sport food 10. Supplements 11. Nutrition before, during and after exercise 12. Nutrition and exerciese and special populations
Literatura
  • MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. info
Výukové metody
Teoretické znalosti studenti získají na přednášce. Poznatky aplikují v rámci praktických úkolů na seminářích.
Metody hodnocení
3 písemné testy, domácí úkoly, docházka (max.2 omluvené neúčasti), ústní zkouška s písemným testem
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2010, podzim 2011, jaro 2012, podzim 2012, jaro 2013, podzim 2013.