MNHV0821c Hygiena výživy I - cvičení

Lékařská fakulta
jaro 2014
Rozsah
0/1. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D. (cvičící)
doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník)
Garance
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Rozvrh
Čt 10:30–12:10 A21/107
Předpoklady
MNKV0721c Komunitní výživa - cv.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem předmětu je orientace v moderních vyšetřovacích metodách v potravinářské mikrobiologii, v mikrobiologické problematice společného stravování, vybraných speciálních mikrobiologických vyšetřeních, seznámení se s vybranými patogeny v potravinách
Osnova
  • Cvičení: Patogeny v potravinách Moderní vyšetřovací metody Mikrobiologické vyšetření v zařízení společného stravování Stanovení účinků pasterace Mikrobiologie obalů Seminární práce na téma důležitosti sledování úrovně povrchové hygieny v potravinářství, zdravotní rizika
Literatura
  • Cupáková,Ś. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,VFU, Brno, 2008
  • Cupáková,Š. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení II, VFU, Brno, 2010
Výukové metody
laboratorní cvičení
Metody hodnocení
povinná účast ve cvičeních,vypracování protokolů ,zápočet
Navazující předměty
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Předmět je zařazen také v obdobích jaro 2011, jaro 2012, jaro 2013.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2014/MNHV0821c