LF:BVEO0422p Economics II - Course Information
BVEO0422p Economics II
Faculty of MedicineSpring 2004
- Extent and Intensity
- 2/0/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing Mlada Košťálová (lecturer), prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
- Guaranteed by
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová - Prerequisites (in Czech)
- BVEO0321p Economics I
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Course objectives (in Czech)
- CÍL PŘEDMĚTU: Seznámit studenty se základními ekonomickými pojmy a jejich aplikací v podnikatelské činnosti. Proto nedílnou součástí předmětu je i poskytnutí informací studentům o formách podnikání, seznámení studentů se soudobým funkčním modelem jednoduchého účetnictví a daňovou problematikou vážící se k podnikání.
- Syllabus (in Czech)
- OBSAH PŘEDMĚTU: 3.semestr 1. Ekonomická teorie a základní ekonomické pojmy ( hrubý národní produkt, hrubý domácí produkt,výrobní faktory,nabídka, poptávka,náklady, výnosy,kalkulace)
- 2. Podnikání ( základní pojmy,obchodní společnosti,podnikání podle živnostenského zákona a podle zvláštních předpisů, sdružování podnikatelů mimo obchodní společnosti)
- 3. Podnikatelský plán
- 4. Vztahy podnikatelských subjektů k peněžním ústavům ( založení běžného účtu, úvěry a podmínky jejich poskytování, platební styk)
- 5. Účetnictví podnikatelů ( zákon o účetnictví)
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course is taught annually.
The course is taught: every week.
- Enrolment Statistics (Spring 2004, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/spring2004/BVEO0422p