LF:BVKL061 Kvalitologie - Informace o předmětu
BVKL061 Kvalitologie
Lékařská fakultajaro 2005
- Rozsah
- 2/1/0. 3 kr. Ukončení: k.
- Vyučující
- Prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (zástupce)
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Osnova
- Cíl výuky:
- Seznámit posluchače s významem péče o jakost potravin, s jejím řízením a hodnocením během produkce a zpracování potravin. Naučit správně aplikovat principy systémů péče o jakost, definované normami ČSN ISO řady 9000, hodnotit a řídit jakost. Výuka navazuje na znalosti předmětů předcházejícího studia (chemie, biochemie, výživa, technologie potravin) a je zaměřena na charakteristiky hlavních jakostních parametrů (fyzikální, chemické, senzorické, mikrobiologické znaky jakosti) a na možnosti jejich ovlivnění. Součástí výuky jsou základy zbožíznalství, přehled požadavků na jakost potravin a komplexní management kvality.
- Statistika zápisu (jaro 2005, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2005/BVKL061