LF:MNHV0822c Hygiena výživy II- cv. - Informace o předmětu
MNHV0822c Hygiena výživy II- cvičení
Lékařská fakultajaro 2015
- Rozsah
- 0/1. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (cvičící)
doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Rozvrh
- Út 14:20–16:00 A21/108
- Předpoklady
- MNHV0721c Hygiena výživy I - cv.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční specialista (program LF, N-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je orientace v moderních vyšetřovacích metodách v potravinářské mikrobiologii, v mikrobiologické problematice společného stravování, vybraných speciálních mikrobiologických vyšetřeních, seznámení se s vybranými patogeny v potravinách
- Osnova
- Cvičení: Patogeny v potravinách Moderní vyšetřovací metody Mikrobiologické vyšetření v zařízení společného stravování Stanovení účinků pasterace Mikrobiologie obalů Seminární práce na téma důležitosti sledování úrovně povrchové hygieny v potravinářství, zdravotní rizika
- Literatura
- Cupáková,Š. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení II, VFU, Brno, 2010
- Cupáková,Ś. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,VFU, Brno, 2008
- Výukové metody
- laboratorní cvičení
- Metody hodnocení
- povinná účast ve cvičeních,vypracování protokolů ,zápočet
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (jaro 2015, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2015/MNHV0822c