LF:BVPR031 Potraviny rostlinné - Informace o předmětu
BVPR031 Potraviny rostlinné
Lékařská fakultapodzim 2002
- Rozsah
- 3/2/0. 6 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Prof. Ing. Ivo Ingr, DrSc., prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (zástupce)
- Garance
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Osnova
- Definice předmětu:
- Dosáhnout u studentů dobrých znalostí o surovinách a potravinách rostlinného původu. Získat přehled o skupinách a druzích potravin z hlediska zbožíznaleckého, o jejich významu ve výživě člověka, o jejich senzorických, kulinárních i technologických vlastnostech. Pochopit biologickou podstatu jejich produkce i základy technologie hlavních potravinářských oborů.
- Statistika zápisu (podzim 2002, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2002/BVPR031