LF:BVCP0121 Chemie potravin I - Informace o předmětu
BVCP0121 Chemie potravin I
Lékařská fakultapodzim 2003
- Rozsah
- 0/1. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- RNDr. Jiří Totušek, CSc. (cvičící)
- Garance
- RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Seznámení s chemickou podstatou jednotlivých živin a látek, vyskytujících se v potravinových surovinách živočišného i rostlinného původu a v potravinách a s jejich změnami během technologického zpracování i kulinářských úprav.
- Literatura
- VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin I. Tábor: Ossis, 1999, 352 s. ISBN 80-902391-3-7. info
- Statistika zápisu (podzim 2003, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2003/BVCP0121