LF:BVKP011c Kulinární příprava - Informace o předmětu
BVKP011c Kulinární příprava-cvičení
Lékařská fakultapodzim 2003
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Osnova
- Předběžná příprava potravin - opracování, údržnost potravin, skladování Tepelné úpravy pokrmů a nápojů Technologie přípravy polévek, příloh, masa, bezmasých pokrmů, dezertů a moučníků, výrobky studené kuchyně, diety a výběr potravin, gastronomická pravidla, normování a sestavování jídelních lístků dle požadovaných zásad Sledování výrobního střediska při dodržování HACCP Kulinární příprava pokrmů při exkurzi v provozech
- Literatura
- VYZULA, Rostislav. Výživa při onkologickém onemocnění. 2001. vyd. Praha: Galén, 2001. info
- ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (podzim 2003, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2003/BVKP011c