LF:BVKP011p Kulinární příprava - Informace o předmětu
BVKP011p Kulinární příprava-přednáška
Lékařská fakultapodzim 2003
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- ILLKOVÁ Olga (cvičící)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Studijní předmět poskytuje studentům vědomosti a praktické dovednosti pro kulinární přípravu pokrmů v takovém rozsahu a na takové úrovni, aby studenti byli schopni prakticky vyrobit sortiment pokrmů a nápojů, doporučit správné složení stravy a splňovat nejvyšší odborné, hygienické a estetické požadavky a aby se mohli široce uplatńovat v odborných profesích. Důraz je kladen na otázky hygieny, bezpečnosti práce, dodržování legislativy, manipulace a ošetřování surovin, estetiku a etiku při kulinární přípravě pokrmů a to přímo při exkurzi v provozech.
- Osnova
- Stravovací střediska- typy, zařízení, vybavení výrobní technologií, hygiena a bezpečnost práce, legislativa Dodržování HACCP, možná rizika, kontrolní činnost orgánů Estetickéa etické zásady při přípravě a podávání pokrmů a nápojů, situační komunikace
- Literatura
- ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (podzim 2003, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2003/BVKP011p