LF:BVZD052 Basical Dietology - Course Information
BVZD052 Basical Dietology
Faculty of MedicineAutumn 2003
- Extent and Intensity
- 4/2/0. 7 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- PaeDr Věra Bulková, prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Syllabus (in Czech)
- Základem výuky klinické dietologie je docílení teoretických znalostí v této oblasti, což spočívá v dosažení poznatků důležitých zásad léčebné výživy při různých onemocněních. Získat znalost dietního systému, základní orientaci nutriční hodnoty jednotlivých poživatin zařazujících se do racionální a léčebné stravy. Důležitou složkou je vedení k aktivní činnosti v dietologii - zaměřit se na zdravotně-výchovnou práci, zejména pak na prevenci.
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (Autumn 2003, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2003/BVZD052