LF:BKUV011 Basics of Human Nutrition - Course Information
BKUV011 Basics of Human Nutrition
Faculty of MedicineAutumn 2006
- Extent and Intensity
- 0/1/0. 1 credit(s). Type of Completion: k (colloquium).
- Teacher(s)
- MVDr. Halina Matějová (lecturer)
- Guaranteed by
- MVDr. Halina Matějová
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová - Timetable
- Thu 5. 10. to Thu 4. 1. Thu 16:30–17:20 KOM 200
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Nursing (programme LF, B-SZ)
- Midwife (programme LF, B-OS)
- General Nurse (programme LF, B-OS)
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je získat základní poznatky o výživě - zkladní živiny, výživová doporučení.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Úvod do studia předmětu výživa a evoluce výživy člověka
- 2. Výživová doporučení
- 3. Kojení
- 4. Bílkoviny a sacharidy ve výživě člověka
- 5. Tuky ve výživě člověka
- 6. Vitaminy ve výživě člověka
- 7. Minerální látky ve výživě člověka
- 8. Nutriční toxikologie
- 9. Alimentární infekce
- 10. Test k zápočtovému řízení
- Literature
- PÁNEK, Jan. Základy výživy. 1.vyd. Praha: Svoboda servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5. info
- PROVAZNÍK, Kamil. Manuál prevence v lékařské praxi II - výživa. 1.vyd. Praha: SZÚ, 1995. info
- BRÁZDOVÁ, Zuzana. Úvod do výživy. Brno: LF MU, 1993. info
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course is taught annually.
- Enrolment Statistics (Autumn 2006, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2006/BKUV011