LF:BVZD0521c Basics of Dietology I -p. - Course Information
BVZD0521c Basics of Dietology I - practice
Faculty of MedicineAutumn 2006
- Extent and Intensity
- 0/1/0. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr Kateřina Ondrušová (lecturer), prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
Mgr. Pavla Všetečková (lecturer), MVDr. Halina Matějová (deputy) - Guaranteed by
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová - Timetable
- Mon 25. 9. to Mon 18. 12. Mon 7:00–9:00 N02901
- Prerequisites (in Czech)
- BVPR031p Food of Plant Origin -lec. && BVPZ041p Food of Animal Origin -lec. && BVKV0432c Community Nutrition II -p.
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Syllabus (in Czech)
- Cvičení:
- Účelem praktické výuky je aplikace teoretických znalostí léčebné stravy u základních, speciálních a standardizovaných diet. Uplatňují se zde teoretické vědomosti klinické dietoterapie jednotlivých diet, přičemž je nutno respektovat zásady léčebné výživy určité diety i nutriční hodnoty různých stravovacích kategorií. Hodnocení léčebné výživy po nutriční stránce, tj. propočet živin a propočet biologické hodnoty. Příprava jídelních lístků na 1 nebo více dnů pro určitý typ diety.
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course is taught annually.
- Enrolment Statistics (Autumn 2006, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2006/BVZD0521c