BVTP0121p Technology of Food Preparation - lecture

Faculty of Medicine
Autumn 2007
Extent and Intensity
2/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: k (colloquium).
Teacher(s)
Bc. Olga Illková (seminar tutor)
Guaranteed by
MVDr. Halina Matějová
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová
Timetable
Wed 14:00–17:00 N02113a
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Studijní předmět poskytuje studentům vědomosti a praktické dovednosti pro kulinární přípravu pokrmů v takovém rozsahu a na takové úrovni, aby studenti byli schopni prakticky vyrobit sortiment pokrmů a nápojů, doporučit správné složení stravy a splňovat nejvyšší odborné, hygienické a estetické požadavky a aby se mohli široce uplatńovat v odborných profesích. Důraz je kladen na otázky hygieny, bezpečnosti práce, dodržování legislativy, manipulace a ošetřování surovin, estetiku a etiku při kulinární přípravě pokrmů a to přímo při exkurzi v provozech.
Syllabus (in Czech)
  • Stravovací střediska- typy, zařízení, vybavení výrobní technologií, hygiena a bezpečnost práce, legislativa Dodržování HACCP, možná rizika, kontrolní činnost orgánů Estetickéa etické zásady při přípravě a podávání pokrmů a nápojů, situační komunikace
Literature
  • ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
Language of instruction
Czech

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2007/BVTP0121p