LF:BVTP0121p Technology of Food Prep. - l. - Course Information
BVTP0121p Technology of Food Preparation - lecture
Faculty of MedicineAutumn 2007
- Extent and Intensity
- 2/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: k (colloquium).
- Teacher(s)
- Bc. Olga Illková (seminar tutor)
- Guaranteed by
- MVDr. Halina Matějová
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová - Timetable
- Wed 14:00–17:00 N02113a
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Nutritive therapist (programme LF, B-SZ)
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Health Sciences (programme LF, N-SZ, specialization Teaching Specialization Human Alimentation)
- Course objectives (in Czech)
- Studijní předmět poskytuje studentům vědomosti a praktické dovednosti pro kulinární přípravu pokrmů v takovém rozsahu a na takové úrovni, aby studenti byli schopni prakticky vyrobit sortiment pokrmů a nápojů, doporučit správné složení stravy a splňovat nejvyšší odborné, hygienické a estetické požadavky a aby se mohli široce uplatńovat v odborných profesích. Důraz je kladen na otázky hygieny, bezpečnosti práce, dodržování legislativy, manipulace a ošetřování surovin, estetiku a etiku při kulinární přípravě pokrmů a to přímo při exkurzi v provozech.
- Syllabus (in Czech)
- Stravovací střediska- typy, zařízení, vybavení výrobní technologií, hygiena a bezpečnost práce, legislativa Dodržování HACCP, možná rizika, kontrolní činnost orgánů Estetickéa etické zásady při přípravě a podávání pokrmů a nápojů, situační komunikace
- Literature
- ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2007/BVTP0121p