LF:BVZD0521c Základy dietologie I -cvič. - Informace o předmětu
BVZD0521c Základy dietologie I - cvičení
Lékařská fakultapodzim 2007
- Rozsah
- 0/2/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr Kateřina Ondrušová (přednášející), prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (zástupce)
Mgr. Pavla Všetečková (přednášející), MVDr. Halina Matějová (zástupce) - Garance
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová - Rozvrh
- St 19. 9. až St 19. 12. St 14:00–15:30 N02901, Po 24. 9. až Po 17. 12. Po 7:00–9:00 N02901
- Předpoklady
- BVPR031p Potraviny rostlinné-před. && BVPZ041p Potraviny živočišné - před. && BVKV0432c Komunitní výživa II-cvič.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Osnova
- Cvičení:
- Účelem praktické výuky je aplikace teoretických znalostí léčebné stravy u základních, speciálních a standardizovaných diet. Uplatňují se zde teoretické vědomosti klinické dietoterapie jednotlivých diet, přičemž je nutno respektovat zásady léčebné výživy určité diety i nutriční hodnoty různých stravovacích kategorií. Hodnocení léčebné výživy po nutriční stránce, tj. propočet živin a propočet biologické hodnoty. Příprava jídelních lístků na 1 nebo více dnů pro určitý typ diety.
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (podzim 2007, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2007/BVZD0521c