LF:MNPX0741 Praxe I - Informace o předmětu
MNPX0741 Praxe I
Lékařská fakultapodzim 2016
- Rozsah
- 0/2/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (přednášející)
Mgr. Jana Spáčilová (cvičící)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
MUDr. Milana Šachlová, Ph.D. (cvičící)
doc. MUDr. Miroslav Tomíška, CSc. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- Mgr. Veronika Suchodolová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Rozvrh
- Čt 9:00–14:00 A21/327 - Sekretariát a každé sudé pondělí 16:00–17:30 A21/112
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční specialista (program LF, N-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením ve zdravotnickém zařízení FN Brno – pracoviště dětské medicíny, Obezitologická poradna, Diabetologická poradna, MOÚ Brno, MOÚ - poradna zdravé výživy (poradenství a přednášková činnost pro veřejnost, asistence KBT obezity dospělého věku ), CDOZS – poradna výživy pro děti a laktační poradna.
- Osnova
- Náslechy a samostatné konzultace pacientům, sběr dat pro kazuistický seminář
- Literatura
- International dietetics and nutrition terminology (IDNT) reference manual : standardized language for the nutrition care process. 4th ed. Chicago: Academy of Nutrition and Dietetics, 2013, iv, 427. ISBN 9780880914673. info
- KOHOUT, Pavel. Dokumentace a hodnocení nutričního stavu pacientů. 1. vyd. v nakl. Forsapi. Praha: Forsapi, 2011, 57 s. ISBN 9788087250129. info
- ASPDEN, William. Practical skills in food science, nutrition and dietetics. Harlow, Essex: Pearson Education Limited, 2011, xv, 515. ISBN 9781408223093. info
- POLICAR, Radek. Zdravotnická dokumentace v praxi. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2010, 223 s. ISBN 9788024723587. URL info
- HOLLI, Betsy B. Communication and education skills for dietetics professionals. Edited by Betsy B. Holli. 5th ed. Philadelphia: Wolters Kluwer Health/Lippincott Williams & Wilkins, 2009, xiv, 396. ISBN 9780781774345. info
- Výukové metody
- praxe
- Metody hodnocení
- zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (podzim 2016, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2016/MNPX0741