LF:MNHV0721c Hygiena výživy I - cv. - Informace o předmětu
MNHV0721c Hygiena výživy I - cvičení
Lékařská fakultapodzim 2019
- Rozsah
- 0/0.5. 7,5. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Aleš Peřina, Ph.D. (cvičící)
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (cvičící)
doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Rozvrh
- každý sudý čtvrtek 11:00–12:40 C15/308
- Předpoklady
- Orientace v problematice předmětu dle sylabu MNHV0721p Hygiena výživy I - přednáška.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční specialista (program LF, N-SZ)
- Cíle předmětu
- Student bude schopen správně interpretovat informace, které se vztahují k bezpečnosti potravin a pokrmů s přihlédnutím ke stravování osob v rámci zdravotních a sociálních služeb.
- Výstupy z učení
- Student bude schopen syntetického myšlení ve vztahu k aktuálním otázkám bezpečnosti potravin.
- Osnova
- Příklady nebezpečných potravin, vč. doplňků stravy
- Zdokumentované případy onemocnění a otrav z potravin
- Prevence a řízení rizik z potravin
- Řízení kvality a bezpečnosti v oblasti potravin pro zvláštní výživu
- Literatura
- e-learning
- Záložky
- https://is.muni.cz/ln/tag/LF:MNHV0721c!
- Výukové metody
- Analýza a komentář zprávy o nebezpečných potravinách; přednesení referátu.
- Metody hodnocení
- Zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (podzim 2019, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2019/MNHV0721c