FSpS:T147 Introduction to Healthy Nutrit - Course Information
T147 Introduction to Healthy Nutrition
Faculty of Sports StudiesAutumn 2004
- Extent and Intensity
- 2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (lecturer) - Guaranteed by
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Faculty of Sports Studies
Contact Person: Olga Korvasová - Timetable of Seminar Groups
- T147/1: Tue 10:30–12:00 K205
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Regeneration and Nutrition in Sport (programme FSpS, B-TV)
- Course objectives (in Czech)
- Základní živiny, vitaminy, minerální látky, vláknina. Frekventované pojmy - antioxidanty, probiotika, prebiotika, fytoestrogeny, funkční potraviny,atd.
- Syllabus (in Czech)
- Význam zdravé výživy. Pyramidy zdravé výživy. Základní živiny ve zdravé výživě. Výživa specifických skupin obyvatel. Pitný režim. Alternativní směry ve výživě. nadváha a obezita.
- Assessment methods (in Czech)
- Ukončení předmětu bude písemné. Během semestru budou vyžadovány domácí práce.
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (Autumn 2004, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/autumn2004/T147