bp902 Výživa v prevenci

Fakulta sportovních studií
podzim 2006
Rozsah
0/1. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (přednášející)
Garance
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
bp902/1: St 10:00–10:45 K204
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Osnova
  • 1. Výživa v prevenci civilizačních nemocí - úvod 2. Výživa v prevenci obezity I 3. Výživa v prevenci obezity II 4. Výživa v prevenci kardiovaskulárních nemocí 5. Výživa v prevenci nádorových nemocí I 6. Výživa v prevenci nádorových nemocí II 7. Výživa v prevenci osteoporózy, osteomalácie 8. Výživa v prevenci nutričních anémií 9. Výživa v prevenci diabetu mellitu II.typu 10. Probiotika, prebiotika, synbiotika. Bioaktivní látky 11. Výživa v prevenci vzniku potravinových alergií 12. Výživa v prevenci onemocnění GIT 13. Zápočet
Metody hodnocení
ukončení - seminární práce podmínka ukončení předmětu - max. 2 neúčasti
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je zařazen také v obdobích jaro 2007, podzim 2007, jaro 2008, jaro 2009, jaro 2010, jaro 2011, jaro 2012.