FSpS:nk910 Nutrition assessment - Course Information
nk910 Nutrition assessment
Faculty of Sports StudiesAutumn 2006
- Extent and Intensity
- 8/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (lecturer) - Guaranteed by
- Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je získat teoretické zanlosti týkající se problematiky nedostatečné či nadměrné výživy, souhrnně nazývané malnutrice. Kromě teoretických znalostí si student v průběhu studia předmětu osvojí dovednosti v hodnocení výživových zvyklostí, s hlavním důrazem na získaní potřebných dovedností k hodnocení nutriční spotřeby.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Úvod, malnutrice, Specifické deficience 2. Metody zjišťování výživového stavu - nutriční anamnéza, nutriční spotřeba 3. Metody zjišťování výživového stavu - antropometrie, bch a imun. vyš. Úkoly pro samostudium: - dostudovat z doporučené literatury metody zjišťování nutriční spotřeby - vyplnění 24 hod. recallu a jeho zhodnocení Kontrola plnění úkolů na poslední hodině
- Literature
- KLEINWÄCHTEROVÁ, Hana and Zuzana BRÁZDOVÁ. Výživový stav člověka a způsoby jeho zjišťování. Vyd. 2., přeprac. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 2001, 102 s. ISBN 8070133368. info
- Assessment methods (in Czech)
- ukončení zápočtem - za úspěšně napsanou zápočtovou písemku a odevzdané úkoly
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- Study Materials
- Enrolment Statistics (Autumn 2006, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/autumn2006/nk910