FSpS:bp2219 Introduction to Healthy Nutrit - Course Information
bp2219 Introduction to Healthy Nutrition I
Faculty of Sports StudiesSpring 2018
- Extent and Intensity
- 1/0/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Roman Kolínský, Ph.D. (seminar tutor)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies
Supplier department: Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies - Timetable
- Thu 8:00–8:45 E34/203 - seminární místnost
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Regeneration and Nutrition in Sport (programme FSpS, B-TV) (2)
- Course objectives
- At the end of course student ahould be able to understand a basic of nutrition, daily recommended intakes. Nutrition for special popupation groups.
- Syllabus
- nutrition reccomandation energy value, nutrition aditives nutrition of children, pregnants, seniores
- Literature
- WHITNEY, Eleanor Noss and Sharon Rady ROLFES. Understanding nutrition. 12th ed. Australia: Wadsworth, Cengage Learning, 2011, A-B, xvii. ISBN 9780538734653. info
- Teaching methods
- lectures
- Assessment methods (in Czech)
- Docházka - 2 povolené neúčasti. Seminární práce s doporučením pro skupinu obyvatel. Vyhodnocení úrovně stravování dle hodnotících metod pro vybrané skupiny. 3 úkoly Kritické čtení - referát s analýzou veřejně dostupného článku. úkol: 1.vyhledat a absolvovat 1 zahraniční online kurz zaměřený na výživu 2. porovnat webové stránky informující o výživovém chování v češtině Připouštěcí test před zkouškou - absolvovat na 70%, 1 pokus testu ústní zkouška
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- Study Materials
- Enrolment Statistics (Spring 2018, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/spring2018/bp2219